امام باقر (ع) نه تنها امام شیعیان بلکه امام همه انسانها بود
- در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۴
- ساعت ۱۳:۲۲
- پرینت مطلب
خلاصه خبر :
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که امام باقر (ع) معتقد بود ولایت مداری راه رسیدن به خداوند است گفت:امام باقر (ع) یکی از حجتهای خداوند روی زمین بود که نه تنها برای شیعیان امام بود بلکه امام همه انسان بود.
امام باقر (ع) نه تنها امام شیعیان بلکه امام همه انسانها بود
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که امام باقر (ع) معتقد بود ولایت مداری راه رسیدن به خداوند است گفت:
امام باقر (ع) یکی از حجتهای خداوند روی زمین بود که نه تنها برای شیعیان امام بود بلکه امام همه انسان بود.
آیتالله ابوالقاسم علیدوست در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام باقر (ع) اظهار داشت: فعالیتهای فکری و فرهنگی امام باقر (ع) در دو بخش کلان تقسیم میشد که بخش اول بخش سلبی و بخش دوم ایجابی و ابداعی بود. در بخش سلبی امام باقر (ع) باید آن چه که سالها نهادینه شده بود و باطل بود را، طرد می کرد و به روشنگری در جامعه اسلامی میپرداخت.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به اقدامات امام باقر (ع) در مقابله با اندیشههای انحرافی دوران خویش افزود: در زمان امام باقر (ع) اندیشه جبر و تشبیه و ولایت حق و غاصبی وجود داشت که نشأت گرفته از مدرسه سقیفه است، دوران امامت امام محمد باقر (ع) تفسیرهای غلط قرآن و بدعتها در فقه و اصول فقه وجود داشت که نخستین اقدامی که امام باقر (ع) انجام داد مقابله با تفسیرهای غلط بود.
وی گفت: امام باقر (ع) به جای اندیشه جبر اندیشه امر بین الامرین را ایجاد کردند و مدرسهای را بنا نهادند و تفسیرهای باطل را رد کردند،
همچنین خط بطلانی بر اندیشه سقیفه کشیدند و مردم را از این اندیشههای منحرف و باطل آگاه ساختند.
آیتالله علیدوست با بیان اینکه امام محمدباقر (ع) در زمینه نشر مکتب اهل بیت (ع) فعالیتهای زیادی را انجام داد، بیان کرد: امام باقر (ع) در بیان معارف نقش گستردهای داشتند که در این زمینه امام صادق (ع) فرمودند در زمان پدرم مردم و شیعیان واجبات و محرمات خویش را نمیدانستند و از نماز روزه و حج اطلاعی نداشتند و این پدرم بود که مردم را آگاه کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه در تاریخ شخصیتی موثرتر از امام باقر (ع) در بخش سلبی و ایجابی وجود ندارد گفت:
نقش اجتماعی امام باقر (ع) مورد توجه و حائز اهمیت است که شامل اداره امور مردم و هدایت آنها بود و تربیت شاگردان هم از جمله اقدامات علمی امام باقر (ع) محسوب میشد.
استاد حوزه علمیه با بیان این که امام باقر (ع) معتقد بود ولایتمداری راه رسیدن به تقرب خداوند است تصریح کرد: امام باقر (ع) یکی از حجتهای خداوند روی زمین بود که نه تنها برای شیعیان امام بود بلکه امام همه انسان بود.